Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Pronkzitting van de Kraonige Zwaone

Avondvullende show vol zang, dans en buut!

Één van de hoogtepunten in het carnavalsseizoen is toch zonder enige twijfel de Pronkzitting. Ieder jaar wordt Sporthal de Brink in Huissen weer omgetoverd tot het Zwaone-dome, oftewel ons eigen gelegenheidstheater

Dit theater biedt plaats aan maar liefst 950 personen. Deze krijgen een avondvullend programma aangeboden vol zang, dans en buut. De beste Huissense artiesten zullen het podium bestijgen.

Op 20 januari vindt de Pronkzitting 2024 plaats. Ben jij er ook bij?

Impressie Pronk 2023

Entreekaartjes

De kaartverkoop voor de Pronkzitting 2023 is begonnen! U kunt op een kaartje kopen in onze ticketshop of bij één van onze fysieke verkooppunten. 

Een kaartje kost slechts €19,50.

Onze fysieke verkooppunten zijn:

  • Primera Huissen     Winkelcentrum de Zilverkamp
  • Foto van Eimeren     Langestraat 8, Huissen
  • Drankenhandel Degen Zandsedwarsstraat 13

Vriendenpas/Seizoenskaart

Gaat u niet alleen naar de Pronkzitting, maar ook naar het Wievebal, en de feestavonden in de Gouden Engel? Dan is ‘Vriend van de Kraonige Zwaone‘ wel iets voor u. Als u uw aanmeld krijgt u namelijk een Vriendenpas/Seizoenskaart. Daarmee  kunt u naar al deze fantastische avonden. 

U wordt al vriend van de Kraonige Zwaone voor €50,-

U kunt dat aanvragen via onderstaand formulier

Meevliegers (30-)

Ben je onder de 30 en wil je volop carnaval gaan vieren? Dan is een Meevliegerspas wat voor jou! Voor €33,- krijg je die al in je bezit en je wordt onderdeel van de Meevliegers community. Echt de ideale manier om kennis te maken met het carnaval. Stuur hiervoor de Ütvliegers een berichtje, bijvoorbeeld op Insta!

Volgende editie

Op 20 januari is er weer een Pronkzitting. Als er meer informatie beschikbaar is en de kaartverkoop begonnen, dan leest u het hier

Bent u er weer bij?

Borrelbus

Huissen is groot, en Sporthal de Brink ligt niet voor iedereen dichtbij. Om toch mogelijk te maken dat iedereen, met een drankje op, veilig thuis kan komen heeft de Kraonige Zwaone de Borrelbus ingelegd. Deze haalt Pronk-bezoekers op bij haltes overal in Huissen, brengt ze naar de Brink en doet het tegenovergestelde naar afloop.

De Route

Ook dit jaar zal, de Borrelbus weer rijden.  De bus rijdt voorafgaand aan de Pronkzitting 4 keer naar De Brink om u op te halen.

Deze tijden zijn onder voorbehoud. Controleer de dag voor de pronkzitting nog even de up-to-date tijden!!!

Straat

Opstapplaats

Vertrektijden

Veilingstraat

Tankstation Hegeman

17.00

17.30

18.00

18.30

Karstraat

Halte Nieuwe Diep 

17.02

17.32

18.02

18.32

Karstraat

Halte Florapark  

17.03

17.33

18.03

18.33

Gochsestraat

Halte Valom

17.05

17.35

18.05

18..35

Huismanstraat

Halte ‘t Binnenveld 

17.06

17.36

18.06

18.36

Helmichstraat

Café De Gouden Engel  

17.08

17.38

18.08

18.38

Lange Kerkstraat

R.K. Kerk    

17.09

17.39

18.09

18.39

Stadswal

Halte Lange Kerkstraat

17.11

17.41

18.11

18.41

Julianastraat

Wielhuys Lingewaard  

17.13

17.43

18.13

18.43

Loostraat

Halte Loostraat 

17.15

17.45

18.15

18.45

Wagenweg

Sporthal De Brink 

17.17

17.47

18.17

18.47

Direct na afloop van de Pronkzitting rijdt de bus, vermoedelijk vanaf ± 23.45 uur, ieder half uur de omgekeerde route vanaf de Sporthal naar het veilingterrein. De Bus zal tot 02.00 rijden.

Kosten

De kosten van het vervoer komen voor rekening van “De Kraonige Zwaone” en zijn voor de bezoekers aan de Pronkzitting in principe gratis. Alhoewel, een kleinigheid voor de chauffeur is natuurlijk altijd aardig.

Bekijk video's van optredens van eerdere edities van de Pronkzitting

Veelgestelde vragen

Algemeen

De Pronkzitting is op zaterdag 28/01. Het begint om 19.11, maar zorg dat u zeker ruim van te voren aanwezig bent en op u plaats zit. De goede plekken zijn schaars. Het einde staat gepland om 23u. Daarna is er nog wel de afterpronk die doorgaat tot in de late uurtjes.

De locatie is Sporthal de Brink, Wagenweg 12d, 6852 DW Huissen. De ingang zal duidelijk herkenbaar zijn.

Er is geen minmum leeftijd voor de Pronkzitting. Let wel: onder de 18 jaar schenken wij geen alcohol. 

Ja, er is een garderobe aanwezig waar u uw jas kunt ophangen. Deze is niet bewaakt of beheerd.

Echter is noch De Brink noch de Kraonige Zwaone verantwoordelijk voor schade aan of diefstal van uw spullen. Dus wij raden u aan niks waardevols mee te nemen dat u niet nodig heeft.

De prijs van een consumptiemuntje is nog niet bepaald.

De opbrengt van de bar komt ten goede van de Kraonige Zwaone.

In de Brink is er meer dan genoeg drank aanwezig en een ruim aanbod hapjes. Het is daarom ook niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen.

De opbrengst van de bar is ook voor de Kraonige Zwaone, dus het is nog voor een goed doel ook!

Zoals elk jaar is er ook iets te eten tijdens de Pronk, namelijk een uitgebreid assortiment borrelhapjes. Welke blijft nog even een verrassing. 

Sporthal de Brink is toegankelijk met een rolstoel. Wilt u de Pronkzitting bezoeken en zit u in een rolstoel? Neem dan voor de zekerheid contact met ons op via onze Social Media of via info@kraonigezwaone.nl, dan kunnen we u bezoek zo makkelijk mogelijk maken.

Tickets

Het is mogelijk om aan de deur nog kaartjes te kopen. Wij raden u wel sterk aan om van te voren al een kaartje te kopen via onze ticketshop of één van onze fysieke verkooppunten.

Neem contact op met webshop@kraoningezwaone.nl of stuur ons een berichtje op Instagram of Facebook.

Helaas is het niet mogelijk uw geld terug te krijgen voor uw kaartje. Kans is wel groot dat er mensen zijn die nog een kaartje zoeken. Reageer onder een post van ons over de Pronk op Facebook  en wellicht vind u een koper!

Het is niet verplicht u kaartje te printen, maar zorg er wel voor dat u ticket van te voren is gedownload. Bij de deur wordt er een barcode gescand. Zorg dat u die paraat heeft.

Afterpronk

De afterpronk zal dit jaar, net als vorig jaar in de Brink zelf plaats vinden. Na de Pronk wordt de zaal in no-time omgebouwd voor de afterpronk. Vorig jaar was een groot succes en dat doen we dit jaar dunnetjes over.

Alles begint dit jaar een uur eerder dan u van ons gewend bent, en alles zal ook een uurtje eerder gedaan zijn. De Afterpronk duurt tot ongeveer 2 uur. 

Nee, voor de Afterpronk gebruik je gewoon dezelfde muntjes. Wel zo makkelijk!

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met info@kraonigezwaone.nl of stuur een bericht naar de Kraonige Zwaone op Facebook of Instagram