Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Pronkzitting van de Kraonige Zwaone

Avondvullende show vol zang, dans en buut!

Één van de hoogtepunten in het carnavalsseizoen is toch zonder enige twijfel de Pronkzitting. Ieder jaar wordt Sporthal de Brink in Huissen weer omgetoverd tot het Zwaone-dome, oftewel ons eigen gelegenheidstheater

Dit theater biedt plaats aan maar liefst 1.000 personen. Deze krijgen een avondvullend programma aangeboden vol zang, dans en buut. De beste Huissense artiesten zullen het podium bestijgen.

Op 20 januari vindt de Pronkzitting 2024 plaats en we gaan los om 18.33! Ben jij er ook bij?

Entreekaartjes

De kaartverkoop voor de Pronkzitting 2024 is begonnen! U kunt op een kaartje kopen in onze ticketshop.

Een kaartje kost slechts €25,-

 

  Vriendenpas/Seizoenskaart

  Gaat u niet alleen naar de Pronkzitting, maar ook naar het Wievebal, en de feestavonden in de Gouden Engel? Dan is ‘Vriend van de Kraonige Zwaone‘ wel iets voor u. Als u uw aanmeld krijgt u namelijk een Vriendenpas/Seizoenskaart. Daarmee  kunt u naar al deze fantastische avonden. 

  U wordt al vriend van de Kraonige Zwaone voor €50,-

  U kunt dat aanvragen via onderstaand formulier

  Meevliegers (30-)

  Ben je onder de 30 en wil je volop carnaval gaan vieren? Dan is een Meevliegerspas wat voor jou! Voor €33,- krijg je die al in je bezit en je wordt onderdeel van de Meevliegers-community. Echt de ideale manier om kennis te maken met het carnaval. Stuur hiervoor de Ütvliegers een berichtje, bijvoorbeeld op Insta!

  Impressie Pronk 2023

  Borrelbus 2024

  Huissen is groot, en Sporthal de Brink ligt niet voor iedereen dichtbij. Om toch mogelijk te maken dat iedereen, met een drankje op, veilig thuis kan komen heeft de Kraonige Zwaone, ook in 2024, de Borrelbus ingelegd. Deze haalt Pronk-bezoekers op bij haltes overal in Huissen, brengt ze naar de Brink en doet het tegenovergestelde naar afloop. Ook weer in 2024

  De Route

  Ook dit jaar zal, de Borrelbus weer rijden.  De bus rijdt voorafgaand aan de Pronkzitting 4 keer naar De Brink om u op te halen.

  Let op: Halte Lange Kerkstraat komen te vervallen!

  Straat

  Opstapplaats

  Vertrektijden

  Veilingstraat

  Tankstation Hegeman

  17.00

  17.30

  18.00

  Karstraat

  Halte Nieuwe Diep 

  17.02

  17.32

  18.02

  Karstraat

  Halte Florapark  

  17.03

  17.33

  18.03

  Gochsestraat

  Halte Valom (Plaza)

  17.05

  17.35

  18.05

  Huismanstraat

  Halte ‘t Binnenveld 

  17.06

  17.36

  18.06

  Lange Kerkstraat

  R.K. Kerk  

  17.08

  17.38

  18.08

  Helmichstraat

  Café De Gouden Engel  

  17.09

  17.39

  18.09

  Julianastraat

  Hoff Der Muziek: HANS

  17.13

  17.43

  18.13

  Loostraat

  Halte Loostraat 

  17.15

  17.45

  18.15

  Wagenweg

  Sporthal De Brink 

  17.17

  17.47

  18.17

  Direct na afloop van de Pronkzitting rijdt de bus, vermoedelijk vanaf ± 23.30 uur, ieder half uur de omgekeerde route vanaf de Sporthal naar het veilingterrein. De Bus zal tot 01:30 rijden.

  Kosten

  De kosten van het vervoer komen voor rekening van “De Kraonige Zwaone” en zijn voor de bezoekers aan de Pronkzitting in principe gratis. Alhoewel, een kleinigheid voor de chauffeur is natuurlijk altijd aardig.

  Bekijk video's van optredens van eerdere edities van de Pronkzitting

  Veelgestelde vragen

  Algemeen

  De Pronkzitting is op zaterdag 20/01. Het begint om 18.33 (dus een half uur eerder dan vorig jaar), maar zorg dat u zeker ruim van te voren aanwezig bent en op u plaats zit. De goede plekken zijn schaars. Het einde staat gepland om 22.30u. Daarna is er nog wel de afterpronk die doorgaat tot in de ongeveer 1 uur.

  De locatie is Sporthal de Brink, Wagenweg 12d, 6852 DW Huissen. De ingang zal duidelijk herkenbaar zijn

  Er is geen minmum leeftijd voor de Pronkzitting. Let wel: onder de 18 jaar schenken wij geen alcohol. 

  Ja, er is een garderobe aanwezig waar u uw jas kunt ophangen. Deze is niet bewaakt of beheerd.

  Echter is noch De Brink noch de Kraonige Zwaone verantwoordelijk voor schade aan of diefstal van uw spullen. Dus wij raden u aan niks waardevols mee te nemen dat u niet nodig heeft.

  De prijs van een consumptiemuntje is nog niet bepaald.

  De opbrengt van de bar komt ten goede van de Kraonige Zwaone.

  In de Brink is er meer dan genoeg drank aanwezig en een ruim aanbod hapjes. Het is daarom ook niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen.

  De opbrengst van de bar is ook voor de Kraonige Zwaone, dus het is nog voor een goed doel ook!

  Zoals elk jaar is er ook iets te eten tijdens de Pronk, namelijk een uitgebreid assortiment borrelhapjes. Welke blijft nog even een verrassing. 

  Sporthal de Brink is toegankelijk met een rolstoel. Wilt u de Pronkzitting bezoeken en zit u in een rolstoel? Neem dan voor de zekerheid contact met ons op via onze Social Media of via info@kraonigezwaone.nl, dan kunnen we u bezoek zo makkelijk mogelijk maken.

  Tickets

  Het is mogelijk om aan de deur nog kaartjes te kopen, zolang de voorraad strekt. Wij raden u wel sterk aan om van te voren al een kaartje te kopen via onze ticketshop of één van onze fysieke verkooppunten.

  Neem contact op met webshop@kraoningezwaone.nl of stuur ons een berichtje op Instagram of Facebook.

  Helaas is het niet mogelijk uw geld terug te krijgen voor uw kaartje. Kans is wel groot dat er mensen zijn die nog een kaartje zoeken. Reageer onder een post van ons over de Pronk op Facebook  en wellicht vind u een koper!

  Het is niet verplicht u kaartje te printen, maar zorg er wel voor dat u ticket van te voren is gedownload. Bij de deur wordt er een barcode gescand. Zorg dat u die paraat heeft.

  Afterpronk

  De afterpronk zal dit jaar, net als de vorige twee jaar in de Brink zelf plaats vinden. Na de Pronk wordt de zaal in no-time omgebouwd voor de afterpronk. Vorig jaar was een groot succes en dat doen we dit jaar dunnetjes over.

  Alles begint dit jaar een uur eerder dan u van ons gewend bent, en alles zal ook een uurtje eerder gedaan zijn. De Afterpronk duurt tot ongeveer 1 uur. 

  Nee, voor de Afterpronk gebruik je gewoon dezelfde muntjes. Wel zo makkelijk!

  Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met info@kraonigezwaone.nl of stuur een bericht naar de Kraonige Zwaone op Facebook of Instagram