Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Raod van XI

De raadsleden van de prins. Zij zijn – gehuld in jacquet – bij elke zitting aanwezig en zitten achter een speciale tafel op het podium. De Raad van Elf presenteerde zich de eerste keer op 22 januari 1956 en is daarmee één van de oudste geledingen binnen het gezelschap.

Uiteraard geven zij in de carnavaleske sfeer geen enkele raad. Hoewel de Raad van Elf in carnavallistische zin geen enkele functie heeft, is dit gezelschap wel degelijk belangrijk. Zij vormen het decorum op het podium. De Raad heeft het op zich genomen om zorg te dragen voor de versiering van de zaal van De Gouden Engel wanneer daar een zitting is. Vóór de Drie Dolle Dagen versieren zij een rotonde zodat iedereen weet, dat in Huissen carnaval wordt gevierd. Ook is de Raad verantwoordelijk voor de invulling van de Kindermiddag. De Kindermiddag vindt plaats op de dinsdag tijdens de drie Dolle Dagen. Op deze middag wordt aan de jeugd tot twaalf jaar een leuke middag geboden. De entree kosten voor deze middag zijn 2 euro per persoon.

De voorzitter van de Raad van Elf is de president. Naast voorzitter van de Raad is hij ook degene, die de zittingsavonden leidt. Johan Berendsen werd in 1955 de eerste president. Hij werd op 16 november 1957 opgevolgd door Fré Schopman. Kees Berendsen werd op 15 november 1958 als president geïnstalleerd. Kees bekleedde deze functie tot zijn dood op 13 januari 1980. Op 29 november van dat jaar werd Karel Vliem als zijn opvolger gepresenteerd. Nadat Karel tijdens de drie Dolle Dagen van 1999 was afgetreden werd Jan Zweers op 13 november van dat jaar president. Tijdens de Openingszitting op 14 november 2015 wordt Bas Boerboom als zesde president van het gezelschap geïnstalleerd.