Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Evenementen

Bar veel barre dagen

Vanaf de 11de van de 11de tot aswoensdag is vindt het carnavalsseizoen plaats. De Kraonige Zwaone organiseert (mede) een hoop activiteiten tijdens deze periode. Lees hier de agenda en lees meer over deze evenementen.

De genoemde data zijn die van seizoen 2023-2024. Wanneer de nieuwe data bekend zijn zullen we die updaten.

  Eerder dit seizoen:

  ZATERDAG 11 NOVEMBER 2023

  Opening Carnavals-seizoen

  Ieder jaar wordt het carnavalsseizoen geopend op 11-11 om 11:11

  Daarna is het een aantal uur feest om de zaterdag erop onze openingszitting te houden. Dit jaar valt 11-11 op een zaterdag dus doen we alles in één keer!

  Dus bereid u voor op een dag lang feest!

  LocatieCentrum Huissen
  Aanvang09.44
  ToegangVrije toegang

  ZATERDAG 11 NOVEMBER 2023

  Openingszitting

  Omdat 11-11 op een zaterdag valt gaan we in één keer door met de openingszitting. 

  Een avond lang vieren wij in de Gouden Engel dat het carnaval eindelijk weer gaat beginnen. 

  Dit jaar is er geen toegangsticket nodig, en beginnen we een uur eerder.

  LocatieGouden Engel
  Aanvang19.11
  ToegangVrije toegang

  DONDERDAG 16 NOVEMBER 2023

  Opening carnavals-seizoen Santa Maria

  ZONDAG 26 NOVEMBER 2023

  Opening carnavals-seizoen HJC De Krössels

  Het hof van HJC De Krössels openen ieder jaar hun seizoen met hun eigen openingszitting.

  ZATERDAG 13 JANUARI 2024

  Boel op Stelten

  Ieder jaar wordt onder het mom van de “Boel op Stelten” door de Kraonige Zwaone in innige samenwerking met De Klup Over-Betuwe een carnavalsfeest georganiseerd voor mensen met een beperking.

  Zoals de naam al zegt wordt in de Gouden Engel echt de boel op stelten gezet. Tussen 14u en 17u is niks te gek en wordt optredens van verschillende artiesten en dansgroepen moeiteloos afgewisseld met de polonaise. En natuurlijk is het hof van de Kraonige Zwaone ook aanwezig.

  LocatieGouden Engel
    
    

  ZATERDAG 20 JANUARI 2024

  Pronkzitting van de Kraonige Zwaone

  Avondvullende show vol zang, dans en buut!

  Één van de hoogtepunten in het carnavalsseizoen is toch zonder enige twijfel de Pronkzitting. Ieder jaar wordt Sporthal de Brink in Huissen weer omgetoverd tot het Zwaone-dome, oftewel ons eigen gelegenheidstheater.

  Dit theater biedt plaats aan maar liefst 1.000 personen. Deze krijgen een avondvullend programma aangeboden vol zang, dans en buut. De beste Huissense artiesten zullen het podium bestijgen.

  Op 20 januari vindt de Pronkzitting 2024 plaats.

  LocatieSporthal De Brink
  Aanvang18:33u
  ToegangKaartje verplicht

  ZATERDAG 27 JANUARI 2024

  Wievebal

  Het Wievebal is één van de oudste feestavonden van de Kraonige Zwaone. In 2024 wordt dit al weer voor de 57e keer georganiseerd.

  Mannen en vrouwen trekken onafhankelijk van elkaar naar De Gouden Engel. Alle vrouwen worden uitgenodigd gemaskerd naar het bal te komen waar zij het grote “rikraoie” onder de mannen kunnen laten beginnen.

  Groot is de hilariteit als de man uiteindelijk toch bij het demasqué naast het verkeerde “wief” staat. Na het demasqué rond 22:41 is er kans te swingen op de tonen van Blind Date.

  Alle dames zijn uitgenodigd om voor de start van het Wievebal om 20.00 uur te verzamelen bij café Het Moment. Hier kunnen we vast in de stemming komen onder het genot van een drankje. Om 21.00 uur zullen alle dames onder begeleiding van muziek en begeleid door onze hofmaarschalk George van Dort vertrekken naar De Gouden Engel.

  Voorafgaand aan het Wievebal zijn de heren vanaf 20.11 welkom voor het voor hen georganiseerde voorprogramma in de Gouden Engel. Aansluitend aan het voorprogramma zullen de wieve hun opwachting maken. De heren zijn ook dit jaar weer verkleed welkom, maar niets moet! De dames staan centraal op deze avond.

  De opening van het gemaskerde bal om 21:11 uur. En het demasqué is om 23:11 uur.

  Locatie Gouden Engel
  Aanvang 20:11
  Toegang Vrije toegang

  ZONDAG 28 JANUARI 2024

  Seniorenpronk

  Elk jaar wordt in De Gouden Engel op een zondagmiddag de Pronkzitting nog eventjes dunnetjes overgegaan voor de senioren. Veel van hen vinden de ‘grote pronk’ te groot, lawaaierig en te laat. Daarom biedt de Kraonige Zwaone hen de kans alsnog de acts te kunnen zien.

  Verwacht een volledig programma van zang, dans en buut.

  Voor senioren van zestig jaar en ouder is deze middag gratis te bezoeken. 

  Locatie: Gouden Engel

   VRIJDAG 9 FEBRUARI 2024

   Feestavond HJC De Krössels

   Voorafgaand aan de drie dolle dagen houdt HJC hun feestavond in de Gouden Engel

   LocatieGouden Engel
   Aanvang 
   ToegangKaartje verplicht

   ZONDAG 11 TOT DINSDAG 13 FEBRUARI 2024

   Drie Dolle Dagen

   Het hoogtepunt en tevens de afsluiting van het carnavalsseizoen zijn de Drie Dolle Dagen. Drie dagen lang staat het centrum van onze mooie stad op zijn kop, en is het overal feest. Op elke straathoek van het centrum is er gezelligheid.

   Op zondag vindt de optocht plaats, daarna is het feest in het hele centrum. Op maandag begint het feest al vroeg tijdens het früsjoppe, en op dinsdag rollen we langzaam uit door alle café’s nog één keer langs te gaan.

   Elke avond is er natuurlijk het feest van de Kraonige Zwaone in de Gouden Engel.

   Kijk voor een veel gedetailleerde planning op de Drie Dolle Dagen-pagina

   ZONDAG 11 FEBRUARI 2023

   Huissense Carnavalsoptocht

   Natuurlijk ook een onderdeel van de Drie Dolle Dagen, maar mag zeker even apart genoemd worden: De Huissense Carnavalsoptocht.

   Een bonte stoet strekt op carnavalszondag steevast door de Huissense straten. Deelnemers bestaan uit loopgroepen, praalwagens en individuen. 

   Langs de kant van de weg staat de Huissense bevolking zich te vergapen aan de prachtige wagens, kleding en decoratie. En te lachen over de goed gevonden grappen en woordspelingen, niet  zelden gebaseerd op de Huissense actualiteit. 

   LocatieCentrum Huissen
   Aanvang13.30
   ToegangVrije toegang