Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

De Drie Dolle Dagen

Drie dagen overal feest!

Op 11 februari 2024 barst het feest van de Drie Dolle Dagen! Huissen en haar wijde omgeving stromen enthousiast naar het centrum van ons mooie stadje voor drie dagen pure schik.

In minstens acht horeca-gelegenheden kan je terecht voor gezelligheid, leut, polonaise en muziek: kortom: carnaval!

Ontdek hier alles wat je kunt beleven tijdens deze drie dolle dagen in Huissen en wat je nodig hebt om optimaal van dit festijn te genieten.

Deze informatie is onder sterk voorbehoud. Zaken kunnen nog veranderen. Kom hier zeker nog eens terug in de weken voor de 3 Dolle Dagen voor actuele informatie!

Zondag 11 februari 2024

De Huissense Carnavalsoptocht

Zondag is de dag waarop gans Huissen uittrekt voor de optocht. De hele stad staat vol verwachting, weer of geen weer, langs de route om te aanschouwen welke prachtige of hilarische creaties er dit jaar weer zijn gebouwd of verzonnen. De optocht wordt vast net zo mooi als vorig jaar.

De Huissense Carnavalsoptocht begint om 13.30u. Voor meer gedetailleerde informatie kunt u terecht op onze optocht-pagina.

Mis de optocht dit jaar zeker niet!

  DüH Fees'tent​

  Onmiddellijk nadat de laatste wagen het podium op de Markt passeert, barst het feest los in de DüH Fees’tent! Vorig jaar nieuw op de Markt, biedt deze tent twee dagen lang feest! Op zondag is de tent toegankelijk zonder kaartje. 

  Mis deze feestelijke ervaring niet en sluit je aan bij het feest in de DüH Fees’tent!

  De kroegen van Huissen (voor 20u)

  De Huissense kasteleins ontvangen u graag op zondag. Voor en na de optocht nodigen zij u uit om te genieten van gezelligheid, bier en polonaise op de volgende plekken: Het Huissenaartje, Schrimbar NR6. op de Markt, Café de Dijk. Het Moment, De Kater , Het Bierloket van Borrelz, de Buitenpoort en de Gouden Engel!

  Laat het feest beginnen en proef de gezellige sfeer bij deze barre bars!

  De prijsuitreiking en feest in de Gouden Engel

  Direct na de optocht vindt de prijsuitreiking plaats in Zwaonetempel De Gouden Engel. Nadat de winnaars zijn gehuldigd, neemt Blind Date het over en laat het feest losbarsten!

  Bereid je voor op een middag en avond vol feest en gezelligheid, want dit feest gaat door tot rond de klok van half elf. Het beste van alles? De toegang is helemaal gratis. Mis deze feestelijke afterparty niet en dans mee!

  Tentfeesten Huissen bij de Valom

  Bij de Valom (Karstraat 2) verrijst de feesttent van Tentfeesten Huissen voor vier spectaculaire avonden! De festiviteiten beginnen op zaterdag, en op deze zondag gaat het los vanaf 20.30 uur.

  Op zondag knalt het dak eraf met de Foute Party, waar Wolfgang Saufi en DJ Tessel de sfeer tot ongekende hoogtes brengen! De leeftijdsgrens is 16+, en voor kaarten kun je terecht op de website van Tentfeesten Huissen.

  Maandag 12 februari 2024

  Feestterrein Früsjoppe' (12u-20u)

  Op maandag is het tijd voor het jaarlijkse Früsjoppe’! Dan transformeert het gehele centrum in een bruisend feestterrein, van de Gouden Engel tot aan de Markt, en dat van 12.00 tot 20.00 uur! Dit biedt onder andere de unieke gelegenheid om met je biertje in de hand van de ene naar de andere kroeg te wandelen tussen wel 9 cafés en tenten.

  Belangrijk: Voor toegang tot het centrum op deze dag heb je, net als vorig jaar, een toegangskaartje nodig. Zonder kaartje kan je helaas geen carnaval vieren op maandag tot 20:00 uur. De kaarten zijn verkrijgbaar in onze ticketshop voor €10,- per stuk.

  Op maandag introduceren we ook een recycle-systeem voor de plastic bekers. Bij binnenkomst op het terrein ontvang je twee speciale bekermunten, die je kunt inleveren bij de bar wanneer je een drankje bestelt. Je kan je bekers ook weer inleveren en dan krijg je een bekermuntje terug. Zo veminderen we de plastic-afvalberg.

  Dat we aan alle carnavalsvierders een bijdrage moeten vragen vinden ook wij jammer. Maar op deze manier kunnen wij, samen met de horeca en medewerking van de gemeente, deze geweldige dag organiseren. Jouw bijdrage gaat naar essentiële zaken zoals beveiliging en toiletten

  Zorg ervoor dat je erbij bent en maak je klaar voor een onvergetelijke dag vol feest!

   Opening Früsjoppe' (12u11)

   Het jaarlijkse ‘Früsjoppe’ wordt op traditionele wijze geopend met een feestelijke aubade bij de Krössel voor Santca Maria. Het Gildekanon klinkt, een ‘Ein Prosit’ wordt geklonken en het Foekepotlied wordt gezongen,. Deze aubade begint om 11:11 waarna het Früsjoppe’ kan beginnen.

    DüH Fees'tent (13u-20u)

    Welkom in de DüH’ Fees’tent! Na het geweldige succes van vorig jaar is de DüH’ Fees’tent weer helemaal terug. Vandaag is op de markt binnen de hekken van het evenemententerrein DüH’ Fees’tent natuurlijk DüH place to be!

    Lokaal DJ-talent staat klaar om de muziek te verzorgen, en de line-up van dit jaar belooft wederom een geweldige mix te worden. Mis het niet en beleef de ultieme feestervaring in de DüH’ Fees’tent!

    Naast de DüH’ Fees’tent staat een fantastische Photo Booth, de perfecte plek om een carnavaleske foto van jou en jouw vriendengroep te laten maken! Grijp deze kans om de feestelijke herinneringen aan dit carnavalsavontuur vast te leggen. Vergeet niet te lachen en laat de carnavalsspirit op de foto stralen!

    Screenshot 2024-01-23 at 11.45.11

    Früsjoppe' in de café's van Huissen (tot 20u)

    Binnen het feestterrein bevinden zich talloze café’s waar je kunt proeven en hossen. Naast de DüH Fees’tent kan je terecht bij de Schrimbar NR6 op de Markt, Café De Dijk, Het Moment, De Kater, Het Bierloket van Borrelz, de Buitenpoort en de Gouden Engel.

    Hoewel net buiten het feestterrein, is Het Huissenaartje zeker de moeite waard om te bezoeken.

    Ontdek de diverse mogelijkheden en laat je meevoeren in de feestelijke ambiance!

    Feest in de Gouden Engel (vanaf 20u)

    ‘s Avonds zal in de Gouden Engel het weer volop feest zijn met Blind Date! Het feest zal tot 1u duren. Het is belangrijk op te merken dat voor dit avondfeest een apart kaartje vereist is, los van het kaartje voor het feestterrein overdag.

    De kaartverkoop voor dit avondevenement is nog niet begonnen. Blijf op de hoogte en zorg ervoor dat je jouw kaartje bemachtigt voor een onvergetelijke avond vol feest!

    Tentfeesten Huissen bij de Valom

    In de tent van Tentfeesten Huissen staat een avond vol Hollandse carnavalsgezelligheid op het programma, met optredens van Brian Vliem en de beats van DJ Tessel!

    Deze feestelijke avond is toegankelijk voor de leeftijd van 16 jaar en ouder. Voor kaarten en verdere details verwijzen we je graag naar de website van Tentfeesten Huissen. Bereid je voor op een onvergetelijke Hollandse Carnaval-avond vol plezier en muzikale hoogtepunten!

    Dinsdag 13 februari 2024

    Ontbijt/Lunch en feest in de Buitenpoort

    De dinsdag, de dag voor de echte bikkels! Met al zeker twee dagen feest in de benen kan het soms lastig zijn om uit bed te komen, maar het ontbijt of lunch in de Buitenpoort is absoluut de moeite waard. Vanaf 12.30 uur wordt dit, zoals altijd, gratis aangeboden door de Buitenpoort.

    Na de verkwikkende maaltijd organiseert de Buitenpoort een Après-Ski Party met een spetterend optreden van Het Feestteam. DJ Antoine zorgt er natuurlijk voor dat de voetjes van de vloer blijven. 

     Kindermiddag bij de Valom

     Ook aan de Krössels is gedacht. In de tent bij de Valom vindt de Kindermiddag plaats. 

     De café's van Huissen (voor 20u)

     Ook op deze laatste dag verwelkomen de Huissense kasteleins u graag met open armen. Voor een gezellige tijd, bier en wellicht een vrolijke polonaise kunt u terecht bij: Het Huissenaartje, Het Moment, De Kater, de Buitenpoort en natuurlijk bij de Gouden Engel. Sluit het carnavalsfeest in stijl af.

     Gans'trekke'

     Om 14.00 uur staat het jaarlijkse Gans’trekke’ op het programma. Wie lukt het om de ganzenkop eraf te slaan? Het is niet alleen leuk om te aanschouwen, maar nog leuker om zelf mee te doen!

     Doe mee en ontdek wie de eer heeft om de ganzenkop eraf te slaan!

     Vieruureke

     Om 16.00 uur betreden een divers gezelschap aan Huissense artiesten het podium van de Gouden Engel. Zorg ervoor dat u erbij bent en geniet van het prachtige muzikale talent dat Huissen te bieden heeft. Mis deze bijzondere optredens niet!

     Slotfeest in de Gouden Engel

     Zolang het nog mogelijk is, zal er in de Gouden Engel onverminderd gefeest worden. De laatste avond is altijd de bijzonderste. Om middernacht komt onze burgemeester helaas een einde maken aan de festiviteiten en neemt zij de sleutel weer mee. Tot dat moment zal Blind Date het dak eraf spelen en zorgen voor een onvergetelijke afsluiting!

     Voor deze laatste avond is een kaartje vereist, maar de kaartverkoop is nog niet gestart. Blijf op de hoogte en bereid je voor op een grandioze laatste avond van het de Drie Dolle Dagen!

     Tentfeesten Huissen bij de Valom

     Ook op deze laatste avond is het feest in de tent bij de Valom voor iedereen van 16 jaar en ouder. Voor meer informatie kun je terecht op hun website. Vergeet niet dat een kaartje verplicht is!

     Op het podium staat niemand minder dan Tim Schalkx, bekend van de hit: “Met Je Roze Flamingo!”. Daarnaast kun je genieten van Supersound en natuurlijk de vertrouwde beats van DJ Tessel. Ga er de laatste avond nog één keer voor!

     Ok 'n Boezenier hil gin kerkbank hier!

     Veelgestelde vragen

     Algemeen

     Officieel vinden de drie dolle dagen plaats op zondag, maandag en dinsdag, maar op zaterdag is het feest al in volle gang met menige polonaise in Huissen.

     Op zaterdagochtend om 11.11 uur is er de Sleuteloverdracht in Angeren.

     Later op de avond, om 21.00 uur, organiseert de Buitenpoort een Foute Carnavalsparty. Voor dit laatste evenement is een kaartje vereist, dat je kunt kopen op debuitenpoort.nl

     Op zondag kan je overal in het centrum in zonder kaartje. Alleen voor de tent bij de Valom heb je een entreeticket nodig.

     Op maandag heb je één kaartje nodig om het hele feestterrein te kunnen betreden. ‘s Avonds heb je voor de Gouden Engel en de Valom een kaartje nodig,

     Op Dinsdag kan je overdag overal in. Voor de kindermiddag wordt wel een kleine entreevergoeding gevraagd. ‘s Avonds is er bij de Gouden Engel en de Valom een kaartje nodig.

     Nee, helaas. Elke horecagelegenheid heeft zijn eigen systeem met of zonder muntjes. Deze zijn helaas niet in te wisselen bij andere horeca.

     Stelregel tijdens de drie dolle dagen is dat alle café’s van Huissen tussen 19.30 en 20u dicht gaan.

     Voor de meeste van hen zit de dag er dan op en maken zij zich op voor de volgende dag. 

     Alleen de Gouden Engel en de tent bij de Valom gaan juist open tussen 20u en 20.30 voor een feest. Daar zijn dan wel kaartjes voor nodig (m.u.v. de Gouden Engel op zondag)

     Volgt u het nog?

     Op maandagmiddag krijgt u twee betermuntjes als u het feestterrein betreedt. Als u dat muntje inwisselt bij de bar krijgt u er een bekertje voor. Dit is die dag geldig voor alle bars op het feestterrein.

     Zoals het er nu naar uitziet heb je die munt alleen nodig op maandag. De rest van de dagen kunt u uw bekertje gewoon weggooien.

     Het kan zijn dat dit in de periode voorafgaand aan de Drie Dolle Dagen zich nog ontwikkeld.

     Feestterrein Maandag

     Zolang de kaartje niet uitverkocht zijn is het mogelijk om online een kaartje te kopen. Dus met je telefoon kan je dat terplekke doen. We garanderen echter niet dat er nog kaartje zijn, of de werking van jouw telefoon en internet.

     Ja, je krijgt een polsbandje. Als je die nog om hebt als je het terrein weer op wilt, wordt je toegelaten.

     Ja. Op maandag hebben we op verschillende plekken in de stad toiletten staan. 

     We zullen, net als vorig jaar, contact opnemen met de bewoners van het terrein. Heb je vragen mail ons op info@dekraonigezwaone.nl of stuur ons een bericht op social media.

     Feestavonden in de Gouden Engel

     Nee, je hoeft je kaartje niet uit te printen. Wel raden we je aan je kaartje van te voren te downloaden en op te slaan op je telefoon. Wat je bij de ingang nodig hebt is de PDF met de streepjescode.

     Als je je problemen hebt met het downloaden van je kaartje, neem dan contact op met webshop@kraonigezwaone.nl of met de Kraonige Zwaone op Facebook of Instagram.

     Ja, in de Gouden Engel is het mogelijk te pinnen voor consumptiebonnen in de Gouden Engel.

     Dit weten wij niet zeker, maar ervaring leert van andere jaren dat je bij Kim niet kunt pinnen. Dus als u vermoed dat u honger krijgt tijdens een avond bij de Gouden Engel, neem dan contact geld mee!

     Er is een mogelijkheid om je jas op te hangen, maar die is niet beheerd of bewaakt. Noch de Gouden Engel noch de Kraonige Zwaone zijn verantwoordelijk voor diefstal of verlies van spullen. Neem dus geen kostbare spullen mee.

     Nee, op zondag kan je zonder kaartje de Gouden Engel binnen. Feest!

     Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met socials@dekraonigezwaone.nl of stuur een bericht naar de Kraonige Zwaone op Facebook of Instagram