Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

De Drie Dolle Dagen

Drie dagen overal feest!

Nog maar een week en dan beginnen de Drie Dolle Dagen! Huissen, en de wijde omgeving trekken naar de centrum van ons mooie starten voor drie dagen schik.

Lees hier alles over wat je kan doen tijdens de drie dolle dagen in Huissen en wat je daarvoor nodig hebt.

Zondag 19 februari

De Huissense Carnavalsoptocht

Zondag is de dag van de optocht. Heel Huissen staat dan in weer en wind langs de route om te kijken wat voor mooie dingen er dit jaar weer zijn gebouwd. De optocht is dit jaar terug van drie jaar weggeweest, maar hij zal weer als vanouds door de straten trekken. 

De optocht gaat van start om 13.30u. Meer informatie hierover vindt u op onze optocht-pagina.

  DüH Fees'tent​

  Direct nadat de laatste wagen langs het podium op de Markt is gepasseerd gaat in DüH Fees’tent het feest aan! Deze nieuwe tent op de Markt beidt plek voor twee dagen feest! Op zondag is deze tent te betreden zonder kaartje.

  De kroegen van Huissen (voor 20u)

  De Huissense kasteleins ontvangen u graag op zondag. U kunt voor en na de optocht terecht voor bier en polonaise bij: de buitenbar van Café Nr. 5, Het Huissenaartje, Het Moment, De Kater en de Buitenpoort en de Gouden Engel

  De prijsuitreiking en feest in de Gouden Engel

  Aansluitend aan de optocht is er de prijsuitreiking in de Gouden Engel. Nadat de winnaars zijn gehuldigd zal Blind Date het feest doen losbarsten. Dit feest zal tot in de late uurtjes duren en is vrij te bezoeken.

  Feest in de tent bij de Valom

  Nooit, maar wel bijna wegeweest: de tent bij de Valom. Tentfeesten Huissen zetten de tent wederom op en op zondag gaan de deuren open om 20.30. Leeftijd 15+. Voor deze tent heb je wel een kaartje nodig. Kijk op hun website

  Maandag 20 februari

  Feestterrein Früsjoppe (12u-20u)

  Nieuw dit jaar is dat het hele centrum, van de Gouden Engel tot aan de Markt van 12u tot 20u één groot feestterrein is. Dat maakt mogelijk dat je met je biertje van de ene naar de andere kroeg kunt lopen. Dit feestterrein is alleen te betreden als je in het bezit bent van een kaartje. Deze zijn te kopen via onze website.

   Opening Früsjoppe (12u11)

   De maandag is de dag van het früsjoppe. Die dag wordt altijd traditioneel geopend met een aubade bij de Krössel voor Santca Maria. Deze aubade begint om 20:11 waarna het früsjoppe kan beginnen

    DüH Fees'tent (13u-20u)

    Welkom in DüH’ Fees’tent! Het frühsjoppe is een locatie rijker. Vandaag is op de markt binnen de hekken van het evenemententerrein DüH’ Fees’tent natuurlijk DüH place to be! Vanaf 14h draait DJ vanHEST, ondersteund door een rad met muzikale genres. Daarnaast is er ook plaats voor lokale jonge DJs! Van 15h tot 16h draaien Joep Hegeman en Zeb Welles, en van 16h30 tot 17h30 Tessel!

    Früsjoppe in de café's van Huissen (tot 20u)

    Binnen het feestterrein bevinden zich vele café’s waar je kunt proeven en hossen. Binnen het feestterrein kan je, naast DüH Fees’tent, terecht bij de buitenbar van Café Nr. 5, Het Moment, De Kater en de Buitenpoort en de Gouden Engel.

    Weliswaar buiten het Feestterrein, maar zeker het bezoeken waard is Het Huissenaartje,

    Feest in de Gouden Engel (vanaf 20u)

    ‘s Avonds zal in de Gouden Engel het weer volop feest zijn met Blind Date! Het feest zal tot 1u duren. Een kaartje hiervoor is verplicht. Koop deze in onze ticketshop

    Feest in de tent bij de Valom

    Ook  de feesttent bij de Valom is weer open. Iedereen van 15+ is daar vanaf 20u30 welkom. Een entreekaartje is verplicht. Voor meer info verwijzen we je door naar de  website van Tentfeesten Huissen

    Dinsdag 21 februari

    Lunch en feest in de Buitenpoort

    e dinsdag, de dag voor de echte bikkels. Met al zeker twee dagen feest in de benen is het soms lastig om je bed uit te komen, maar de lunch in de Buitenpoort is zeker de moeite waard. Deze wordt zoals altijd gratis aangeboden door de Buitenpoort. 

    Daarna wordt het daar Deutche Mittag met DJ Hansi Schimanski. Zelfs de Gebroeders Ko komen optreden. Dus pak die toet toet toer maar mee!

     Kindermiddag in de Gouden Engel

     Ook aan de Krössels is gedacht. In de Gouden Engel vindt de Kindermiddag plaats. De zaal gaat open om 13.15 en om 13:41 begint het programma. Om 14u sluiten de deuren en om 15.30 is het weer afgelopen. 

     Entree is €2,- per persoon en vol=vol

     De café's van Huissen (voor 20u)

     De Huissense kasteleins ontvangen u graag ook deze laatste dag. U kunt terecht voor bier en polonaise bij: Het Huissenaartje, Het Moment, De Kater en de Buitenpoort en na 15.30 bij de Gouden Engel

     Gans'trekke'

     Om 14u is terug van weggeweest het Ganstrekke’. Wie lukt het om de ganzenkop eraf te slaan? Leuk om te zien, en nog leuker om mee te doen!

     Vieruureke

     Om 16u beklimmen een keur aan Huissense artiesten het podium van de Gouden Engel. Dus zorg dat u er bij bent en hoor wat voor moois Huissen muzikaal te bieden heeft.

     Slotfeest in de Gouden Engel

     Zolang het nog kan zal er in de Gouden Engel gefeest worden. De laatste avond is altijd de bijzonderste. Om 00u komt onze burgermoeder helaas een einde maken aan de festiviteiten en neemt zij de sleutel weer mee. Voor deze avond heeft u een kaartje nodig. Deze kunt u kopen in onze ticketshop.

     Feest in de tent bij de Valom

     Ook deze laatste avond is het feest de tent bij de Valom voor iedereen van 15+. Meer informatie op hun website. Kaartje verplicht.

     de zwaon die gin fees' vurbej lit gaon

     Veelgestelde vragen

     Algemeen

     Officieel zijn de drie dolle dagen zondag, maandag en dinsdag. Maar op zaterdag is er al menig polonaise te vinden in Huissen. 

     Zo is er zaterdagochtend om 11.11 de Sleuteloverdracht in de Gouden Engel en houdt de Buitenpoort een Foute Carnavalsparty om 21u. 

     Voor die laatste heb je wel een kaartje nodig, en het lijkt uitverkocht te zijn.

     Op zondag kan je overal in het centrum in zonder kaartje. Alleen voor de tent bij de Valom heb je een entreeticket nodig.

     Op maandag heb je één kaartje nodig om het hele feestterrein te kunnen betreden. ‘s Avonds heb je voor de Gouden Engel en de Valom een kaartje nodig,

     Op Dinsdag kan je overdag overal in. Voor de kindermiddag wordt wel €2,- entree gevraagd. ‘s Avonds is er bij de Gouden Engel en de Valom een kaartje nodig.

     Nee, helaas. Elke horecagelegenheid heeft zijn eigen systeem met of zonder muntjes. Deze zijn helaas niet in te wisselen bij andere horeca.

     Stelregel tijdens de drie dolle dagen is dat alle café’s van Huissen tussen 19.30 en 20u dicht gaan.

     Voor de meeste van hen zit de dag er dan op en maken zij zich op voor de volgende dag. 

     Alleen de Gouden Engel en de tent bij de Valom gaan juist open tussen 20u en 20.30 voor een feest. Daar zijn dan wel kaartjes voor nodig (m.u.v. de Gouden Engel op zondag)

     Volgt u het nog?

     Feestterrein Maandag

     Zolang de kaartje niet uitverkocht zijn is het mogelijk om online een kaartje te kopen. Dus met je telefoon kan je dat terplekke doen. We garanderen echter niet dat er nog kaartje zijn, of de werking van jouw telefoon en internet.

     Ja, je krijgt een polsbandje. Als je die nog om hebt als je het terrein weer op wilt, wordt je toegelaten.

     Ja. Op maandag hebben we op verschillende plekken in de stad toiletten staan. 

     13:00 | Open
     14:00 | VanHest
     15:00 | Joep en Zeb
     16:00 | VanHest
     16:30 | Tessel
     17:30 | Van Hest
     19:00 | Sluiting

     We hebben met iedereen die binnen het terrein woont contact opgenomen. Mochten er toch nog vragen zijn, neem dan concact op met info@dekraonigezwaone.nl of stuur ons een bericht op social media.

     Feestavonden in de Gouden Engel

     Nee, je hoeft je kaartje niet uit te printen. Wel raden we je aan je kaartje van te voren te downloaden en op te slaan op je telefoon. Wat je bij de ingang nodig hebt is de PDF met de streepjescode.

     Als je je problemen hebt met het downloaden van je kaartje, neem dan contact op met webshop@kraonigezwaone.nl of met de Kraonige Zwaone op Facebook of Instagram.

     Ja, in de Gouden Engel is het mogelijk te pinnen voor consumptiebonnen in de Gouden Engel.

     Dit weten wij niet zeker, maar ervaring leert van andere jaren dat je bij Kim niet kunt pinnen. Dus als u vermoed dat u honger krijgt tijdens een avond bij de Gouden Engel, neem dan contact geld mee!

     Er is een mogelijkheid om je jas op te hangen, maar die is niet beheerd of bewaakt. Noch de Gouden Engel noch de Kraonige Zwaone zijn verantwoordelijk voor diefstal of verlies van spullen. Neem dus geen kostbare spullen mee.

     Nee, op zondag kan je zonder kaartje de Gouden Engel binnen.

     Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met socials@dekraonigezwaone.nl of stuur een bericht naar de Kraonige Zwaone op Facebook of Instagram