Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

De Ütvliegers

De Ütvliegers Huissen (DüH’) is de groepering binnen de Kraonige Zwaone voor en door jongeren. Het doel is om jongeren blijvend bij het Huissens carnaval te betrekken en de Kraonige Zwaone aantrekkelijk te houden voor deze doelgroep.

Ook dient de groep als klankbord voor het dagelijks bestuur van De Kraonige Zwaone en zullen de groep en het bestuur elkaar gevraagd en ongevraagd adviseren. De Ütvliegers zorgen voor eigen merchandise zo is er ieder jaar een verrassend speldje die zelf ontworpen en verkocht wordt. Het is een jonge, energieke, doorzettende groep met echte Huissense carnavalisten.

De groep bestaat uit jongvolwassenen, zowel mannen als vrouwen, met verschillende leeftijden van 18 tot 30 jaar. De Ütvliegers zijn gekleed in een zwart-rood tenue, de mannen hebben een zwarte blouse, een zwart colbert met opdruk (de Ütvliegers) en rode stropdas. De vrouwen hebben een zwarte slipjas met opdruk en een hoed met band waar het ütvliegers logo opstaat. Tijdens het seizoen 2012-2013 draaide zijn voor het eerst mee binnen het carnavalsgezelschap.

 

Meevliegers

Om de jeugd bij de carnaval te betrekken hebben de Ütvliegers de meevliegerspas bedacht. Deze pas kan je elk seizoen kopen voor €33,- hiermee kan de jeugd kennis maken met het Huissense carnaval en bij verschillende festiviteiten aanwezig zijn. Wil je meevlieger worden? Neem dan contact op met de Ütvliegers op Instagram of Facebook.

 

Werkzaamheden

Onder anderen:

  • Ideeën bedenken en uitwerken voor het werven van jeugd
  • Meewerken om het carnaval aantrekkelijk te houden voor jongeren.
  • De medewerkers-avond organiseren.
  • Jaarlijks speldje bedenken en verkopen.
  • Het verrijken van de al bestaande activiteiten binnen de Kraonige Zwaone.
  • Berichten maken en posten op sociale media (Facebook, Instagram)
  • Aankleding van de Gouden Engel tijdens feestavonden.
  • Aanwezig zijn bij de festiviteiten van de Kraonige Zwaone.

En natuurlijk… volop carnaval vieren.