Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nieuwe seizoen

 

11e vd 11e

Opening carnaval in Huissen op 11-11

Ook dit jaar zal de opening van het Huissens carnaval op de 11e van de 11e om 11 minuten over 11 ingeluid worden. Prins Danny d’n Ütvlieger zal op deze woensdagochtend het officiële startschot van het nieuwe carnavalsseizoen geven. Vanaf 10.30 uur zijn alle carnavalisten en andere geïnteresseerden uitgenodigd bij De Buitenpoort voor een kop koffie waarna tegen elven gezamenlijk naar de Markt wordt getogen. Aldaar vindt bij De Zwaon de opening van het nieuwe seizoen plaats. Na dit officiële moment zullen alle aanwezigen een rondgang door de kom van Huissen maken. Tijdens die rondgang zullen alle geschenken, die SHCG De Kraonige Zwaone in haar bestaan aan de Huissense bevolking heeft aangeboden, met een bezoek vereerd worden. Per geschenk zal op ludieke wijze een aubade door het buutreednersgilde van De Kraonige Zwaone, Philippus Neri, verzorgt worden. Tijdens deze rondgang worden de aanwezigen door de Senaat van het carnavalsgezelschap voorzien van een hapje en een drankje.

Carnavalsprogramma vanaf 12.30 uur in de kom

Na de rondgang zal vanaf 12.30 uur op een tweetal locaties in de kom van Huissen een carnavalsprogramma worden aangeboden. Dit zal zijn bij Café Het Moment , Café De Kater en bij Borrelz. Mede door de medewerking van muziekkapellen De Bevelanders en Kapel-3L en een muzikale bijdrage van een groot aantal Huissense en Lingewaardse (carnavals)artiesten verwacht De Kraonige alle carnavalisten die tijdens 11-11 aanwezig zijn een leuk programma aan te bieden. U bent dan ook allen uitgenodigd om onder leiding van De Kraonige Zwaone het glas te heffen op weer een mooi carnavalsseizoen. Komt allen en laten we er samen een “Huissense Dag” in november van maken!

Kaarten voor nieuwe seizoen verkrijgbaar via de site

Indien u in het bezit wilt komen van kaarten voor het nieuwe seizoen dan kunnen deze besteld worden via de site van De Kraonige Zwaone:www.dekraonigezwaone.nl. Op de site kunt u ook informatie vinden om Vriend van De Kraonige Zwaone te worden. Als vriend bent welkom op alle carnavalsavonden, inclusief de Pronkzitting, van De Kraonige Zwaone en wordt u voorzien van de felbegeerde Vriendenorde!