Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ütvliegers

De Ütvliegers Huissen (DüH) is een jeugdige groepering binnen de Kraonige Zwaone. Tijdens het seizoen 2012-2013 mochten zij voor het eerst meedraaien binnen het carnavalsgezelschap. De groep bestaat uit jongvolwassenen, zowel mannen als vrouwen, met verschillende leeftijden van 18 tot 30 jaar. De Ütvliegers zijn gekleed in een zwart-rood tenue, de mannen hebben een zwarte blouse, een zwart colbert met opdruk (de Ütvliegers) en rode stropdas. De vrouwen hebben een zwarte slipjas met opdruk en een hoed met band waar het ütvliegers logo opstaat.

Het is een groepering met als doel de jeugd bij het Huissens carnaval betrekken en behouden. Ook dient de groep als klankbord voor het dagelijks bestuur van De Kraonige Zwaone en zullen de groep en het bestuur elkaar gevraagd en ongevraagd adviseren. De Ütvliegers zorgen voor eigen merchandise zo is er ieder jaar een verrassend speldje die zelf ontworpen en verkocht wordt. Het is een jonge, energieke, doorzettende groep met echte Huissense carnavalisten.

Om de jeugd bij de carnaval te betrekken hebben de Ütvliegers de meevliegerspas bedacht. Deze pas kan je elk seizoen kopen voor 22 euro, hiermee kan de jeugd kennis maken met het Huissense carnaval en bij verschillende festiviteiten aanwezig zijn.

Een greep uit de werkzaamheden:

  • Berichten maken en posten op sociale media (facebook, Instagram)
  • Ideeën bedenken en uitwerken voor het werven van jeugd.
  • De medewerkers avond organiseren.
  • Jaarlijks speldje bedenken en verkopen.
  • Het verrijken van de al bestaande activiteiten binnen de Kraonige Zwaone.
  • Aankleding van de Gouden Engel tijdens feestavonden.
  • Aanwezig zijn bij de festiviteiten van de Kraonige Zwaone.

En natuurlijk… volop carnaval vieren.