Ütvliegers

De Ütvliegers is de jongste groepering binnen de Kraonige Zwaone. Tijdens het seizoen 2012-2013 mochten zij voor het eerst meedraaien binnen het carnavalsgezelschap. De groep bestaat uit minimaal 11 jongeren, zowel mannen als vrouwen, tot een leefltijd van 35 jaar. Het zijn jongeren die op hun beurt jonge mensen om zich heen aanmoedigen om ‘te proeven’ van het Huissens Carnaval. Het hoofddoel is dan ook het betrekken van jongeren bij de organisatie en het vieren van het Huissens Carnaval. Ook dient de groep als klankbord voor het dagelijks bestuur van De Kraonige Zwaone en zullen de groep en het bestuur elkaar gevraagd en ongevraagd adviseren. Daarnaast worden de Ütvliegers ook gezien als een kweekvijver. Zo komt er al een bestuurslid (Roy van Wachtendonk), een president (Bas Boerboom) én een prins (Danny d’n Ütvlieger) uit de groep van de Ütvliegers. De samenwerking met andere groeperingen binnen de Kraonige Zwaone zal zorgen voor een gezonde in- en doorstroom. Jong, verrassend, boeien en (ver)binden zijn kernwoorden. De Ütvliegers zijn gekleed in een zwart-rood tenue, dat ieder jaar weer meer Ütvliegers-eigen wordt gemaakt.

Een greep uit de werkzaamheden:

  • Teksten schrijven voor de media (website, facebook én emails)
  • Ideeën bedenken en uitwerken voor het werven van jeugd.
  • Het verrijken van de al bestaande activiteiten binnen de Kraonige Zwaone.
  • Aankleding van de Gouden Engel tijdens feestavonden, de flybox tijdens de pronkzitting en natuurlijk de straten tijdens de drie dolle dagen.
  • Advies geven over de muziek/bands/artiesten tijdens de feestavonden.
  • Aanwezig zijn bij de festiviteiten van de Kraonige Zwaone.
  • En natuurlijk… volop carnaval vieren.

De werkzaamheden en taken zijn onderverdeeld in drie subgroepen: één voor de aankleding, één voor de communicatie en één voor de meevliegers. Een Meevlieger is een jeugdige carnavalist die wilt proeven van het Huissens Carnaval en wie weet ook de ambitie heeft om in de toekomst door te groeien tot Ütvlieger.